20 Nisan 2013 Cumartesi

Müzik İçin Müzik: Brave Timbers

Bazen düşünmek lazım, neden insanda çoğu organdan bir tane, bazılarından iki tane var diye. Mesela akciğer neden iki lobdur? Veya beyin neden iki lobdur? Ya da kulak. Neden iki tanedir? Tanrının da bir felsefesi vardır elbet. Gittiğimizde sorarız ona. Şimdi iki kulak vermesinin tadını çıkartalım. Safkan bir müzik albümü olan “Brave Timbers – For Every Day Lost You”yu biraz inceleyelim.

Çoğu insan yeni bir şeyler dinlemeye çekinir. Karar veremez. “Acaba” kelimesi kafalarını fazla kurcalar. “Dinlediğimi sevecek miyim?” soru cümlesi “Acaba insanlar dinlediğim grubu sever mi?” cümlesine bağlanır içten içe. Siktir edin sevmeyi. Siktir edin sevilmeyi. Öyle bir albüm ki bu, dinlemediğiniz her gün için müzik adına çok şey kaybediyorsunuz.




11 şarkıdan oluşan albüm, gerçek müzik dinleyicilerini ilk şarkıdan etkisi altına almaya başlıyor. Notaların gerçekten dile geldiği albümü dinlerken kendinizi sonbaharda ağacından düşmekte olan bir yaprak olarak bile hayal edebilirsiniz. Hatta yere damlamasına ramak kalan bir yağmur tanesi olarak. Ve hatta son kelimesine gelinmiş bir kitap olarak.

Kısa kesmek gerek. Zira anlatacak şeyden çok dinlenecek şarkı var albümde. Gerçek müziği hissederek dinlemek isteyen herkesin mutlaka kulaklarında olması gereken bir albüm.

İyi dinlemeler.




2 yorum:

  1. Bence bunu da dinlemelisiniz bana göre dinlemediğiniz zamanın hepsi boşa geçiyor ... Eddie Vedder - Society

    YanıtlaSil
  2. Eddie Vedder ki biz onu her canımız sıkkın olduğunda dert ortağımız olsun diye dinleriz. Özellikle "Long Nights" şarkısını.

    YanıtlaSil